söndag 19 augusti 2012

SOMMARLOVEN I SLUTET UTAV 60-TALET

 Så är tanterna här igen. Vi har haft ett skönt sommarlov och hoppas att ni haft det likaså. Nu känner man att sommaren lider mot sitt slut och kan tro att den yngre generationen tänker på morgondagen, skoldags igen. Kommer ihåg känslan. Oftast var det med blandade känslor man gick till skolans första dag på höstterminen.  När jag tänker tillbaka på mina sommarlov så är det alltid 60-talets slut som poppar upp. Beror väl på att man var ung och hade det som roligast.



  
Jag var tonåring och livet lekte. Man umgicks med kompisar och tidningar och musik var det viktigaste i livet just då :) och så killar förstås. Tänk så många man kunde vara kär i samtidigt. Det blev många Starlet som man läste. Höjdpunkten var ända det nya numret utav Bildjournalen. Det kom en gång i veckan. En ungdomstidning som var ett måste. Här höll man sig ajour när det gällde musik och mode och England var föregångslandet för oss unga.





I smyg läste man Mitt livs novell. Gillades inte av mamma. Hon tyckte dessa tidningar var allt för vågade. Men jag lånade tjejkompisarnas tidningar.  Här var det kärlek som gällde blandat med svek och tårar. Dessa tidningar blev ju extra intressanta i o m att dom var förbjudna att läsa. 





 Transistorn var med överallt. Det var tio i topp och kvällstoppen som gällde.  Tror det var på lördag kvällarna vid midnatt man kunde lyssna på radio Luxemberg. Man kunde varenda låt och hade stenhård koll på alla band och vad medlemmarna hette.




Det var minnen från den gamla goda tiden det :) Som sagt, hoppas sommaren varit skön och att ni laddat batterierna för kommande tider. Ha en fin vecka, vid pennan tant BRUN