tisdag 18 december 2012

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

 Det är tant Brun som hälsar på sista veckan innan jul, antar att julstressen smygit sig på varken man vill eller inte. Nu har man uppnått den åldern där man inte har några småbarn som ska ha julklappar utan här köps det väldigt få och det är skönt, blir ett stressmoment mindre. Men det kommer väl bli annorlunda när barnbarnen anländer.


 Vi tanter skriver ju om våra minnen och alla tanterna är ju födda på 50-talet. Kom att tänka på mina jular som barn. Kommer så väl ihåg när mamma väckte mig tidigt på morgonen, tände en liten lampa och slog på radion. Radiokalendern ville man ju inte missa och när jag sökte efter info kring julkalendern så fann jag alla min kalendrar från 50- och 60-talet och tänk att jag nästan kom ihåg alla. Dessa två är från början av 60-talet. År 1960 började man dessutom sända kalendern även som tv. Då var man överlycklig för man var ju inte bortskämd med barnprogram, en kanal var ju utbudet. Tala om skillnad när det gäller utbudet för dagens barn.



 Denna man lyssnade vi på varje jul. Tror vi hade den som stenkaka, känns som man är väldigt antik alltså :) och fortfarande så får han sjunga in julen i min familj. Blir ingen jul utan Bing Crosbys skönsång.





 1959 var det premiär för Kalle och hans vänner och man var salig, tänk att få se tecknat på TV. Kalle Anka kom ju annars i brevlådan en gång i veckan:) Fortfarande är det kl 15 som gäller. Då är hela familjen samlad framför tv:n för att roas av Kalle m fl.




Vi tre tanter har varsin egen blogg där vi alla är väldigt aktiva. Därför är det svårt att hinna med och svara på alla era goa kommentarer. För att spara tid har vi valt att svara direkt på era kommentarer. Det gör vi här på vårt kommentarsfält. Om ni inte hör ifrån oss så beror det på att vi valt göra på detta sättet i fortsättningen, vi vill så gärna fortsätta med vår blogg.
Nu hoppas vi att alla får en fröjdefull jul med släkt, vänner och god mat. Det verkar ju som om hela Sverige får en vit jul:)

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR HÄLSAR VI TILL ALLA SOM BESÖKER OSS. TACK FÖR ALLA HÄRLIGA KOMMENTARER OCH ALL RESPONS SOM VI FÅR. 
Vid pennan, tant Brun