måndag 26 mars 2012

BRÖDERNA BRÖDERNA BRÖDERNA BRÖDERNA CARTWRIGHT Idag är det tant Bruns tur att skriva och jag tänker fortsätta med minnenas television. Vi tre tanter är alla födda på 50-talet men jag är några år äldre än dom andra och för mig var den första stora västernserien bröderna Cartwright eller Bonanza som den hette.
Kommer ni ihåg bilden ovan, varje avsnitt startade med denna brinnande karta ihop med sången om bröderna. I Sverige började den sändas 1959 och gissa om svenska folket satt fastklistrade vid tv-apparaten :) och även jag, Gud vad jag var kär i little Joe. Han var nog min första stora kärlek i mitt 5-åriga liv och nog var han söt alltid.
Pappa Ben var änkling med tre vuxna söner och bodde på ranchen Pondarosa och försvarade sin ranch ihop med sina tre söner. Den äldsta brodern var den stiliga Adam. Han var manlig och både tuff och snygg.


Så hade vi då Hoss som alltid var glad och go och rund. Kommer ihåg att han var superstark :)


 Sist men inte minst, lillebror little Joe, ni ser ju själva så himla söt han var. Alla tjejer var ju dökära i honom. Kommer ihåg att han åkte folkparkerna runt och tjusade alla tonårstjejer och hade ett par hits. Denna serie spelades in mellan 1959-1973, 430 avsnitt, helt otroligt. I Sverige skapade denna serie en stor debatt. Man fasade sig över hur barn och ungdom skulle påverkas utav allt pang pang, hej och hå säger jag, tänk vad barn utsätts för idag. Kommer ihåg att Elvis också klassades som en farsot med sin dansstil och långa hår.Vem gillade ni utav bröderna, det stod ju mellan Adam och Little Joe, tyvärr var ingen kär i snälla och goa Hoss :) Kommer ni ihåg texten på låten...bröderna bröderna bröderna bröderna Cartwright...
Vilket fall som helst, en succé blev den och minnena lever kvar. Kan tala om att det är så himla roligt att skriva om alla minnen. När man sätter igång och ska få ner orden så väcks fler och fler minnen, härligt :)

Vid pennan tant BRUN

71 kommentarer:

 1. Jag minns också den serien, jisses vad jag var kär i Joe;) Minns att jag lärde mig spela signaturmelodin på piano och terroriserade familjen dag ut och dag in med den:)
  Härliga minnen även för oss läsare av er underbara blogg!
  Kram♥ till alla tanter

  SvaraRadera
 2. Adam!
  *atcho* *snörvel* *fräääääs*
  kram från en förkyld elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Jag har nog alltid varit lite motvals käring för jag gillade också Adam bäst. Kanske mest för att alla andra gillade Joe, haha. Men nog minns man den serien alltid. Även om jag bara var 4 år när den började spelas in så satt man som klistrad där och tittade när vi väl köpt tv. vilket vi gjorde just det året.
  Så kul att läsa om allt det här. Jag, som har väldigt dåligt minne tycker det är jättekul att ni friskar upp mitt gamla minne.
  Ha en fin kväll.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 4. " .....Pappa Ben, sköt en sten, i huvet på en ren, breöderna, bröderna, bröderna, bröderna Cartwright..."

  SvaraRadera
 5. Little Joe var jag kär i under flera år, vilken goding. Ben var så manlig och rå så han var alldeles för "farlig". Ja kära nån, och svartvitt var det, det var tider det!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Jag menade inte Ben, jag menade Adam!

  SvaraRadera
 7. Adam...vilken snygging... suck
  Det är många år sedan man såg Bröderna Cartwright undras om det skulle vara samma sak att se den idag eller om man ska låta den få förbli ett fint minne.
  Åter igen ett underbart inlägg från er.

  Stor Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 8. Jag undrar om jag inte såg den-74 kanske gick den då eller några år senare, för -59 var jag inte född:) Joe var så snygg, så snygg en riktig hjälte för en liten 7 årig flicka.
  jag skall höra med mina flickor om de sett Bröderna annars kanske vi måste göra det tillsammans och se hur det känns:)
  Kram/
  Berit

  SvaraRadera
 9. Klart jag minns den brinnande kartan...kär som en toka var jag i Little Joe! Wow så snygg jag tyckte han var...vilka ögon...
  Tack tack Tant Brun för att du "ruskar" om i huvudet på en från 50 talet!
  Må väl och ha det så gott.

  SvaraRadera
 10. Satt som klistrad framför tv. Jag är ju född -45 så vi tonårstjejer hade ett gott hjärta till Joe....Alla hem hade faktiskt inte heller tv på den tiden, bara det känns ju som väldigt länge sen!
  Gillar er blogg för det sätter fart på minnen. /M

  SvaraRadera
 11. Precis din beskrivning av att skriva i er blogg upplever vi läsare också - åtminstone den här läsaren;) Ja, Little Joe han var nog min första förälskelse! Jag var 9 år då så jag var ju lite mer mogen än en liten 5-åring hehe ;) Minns hur han brukade höja sina ögonbryn på det där sällsynt charmiga sättet som bara han kunde gå iland med utan att se det minsta utstuderad ut:D Bara söt!
  Kramar!!!

  SvaraRadera
 12. Ja, jisses, vem minns inte den serien, och jag kan höra signaturmelodin och jag var naturligtvis en av dem som var dööööökär i Mike Landon - Little Joe! Oj, det var tider det!
  Ja, han var nog min allra första förälskelse....!:)
  Lisa

  SvaraRadera
 13. Nog var man kär i little Joe alltid, jissis vad filmisar jag hade på honom :) ha en fin dag, VIOLAN

  SvaraRadera
 14. Hej på er! jag har i af sett repriserna som gått ;) o instämmer underbar serie! men nja inte kärlek ;)))) ha det så bra kram på er!Jessica

  SvaraRadera
 15. Jo, jag kommer ihåg den serien också... men den har ju gått i flera omgångar och jag kommer inte riktigt ihåg när jag såg den, så att jag förstod vad det handlade om... Och vi hade inte TV förrän 1963, kom jag på nu, så det måste ha varit efter det i alla fall...
  Och det var nog Joe jag gillade bäst, men jag tyckte att Adam var spännande :)
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 16. Förstår att det är roligt att rota i gamla minnen. Det är roligt för oss att läsa också och nu har jag fått "bröderna bröderna bröderna bröderna Cartwright" i huvet. ;-))
  Anna

  SvaraRadera
 17. Samma fenomen för mig som för Anna /Anmaja/ Lussekatt, nu har jag melodin i huvudet, " Bröderna bröderna bröderna bröderna Cartwrigt"....

  Självklart var det little Joe som hjärtat klappade lite extra för och jag tycker faktiskt likadant idag när jag ser på fotografierna. Little Joe är sötast!

  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 18. ja du, ett tag visade de inte ens Pippi Långstrump på TV för att det inte var bra för oss barn...

  SvaraRadera
 19. Ja visst, kommer jag ihåg den serien och speciellt den brinnande kartan! Har några svaga minnen som dyker i huvudet nu. Det var att jag hela tiden undrade varför pojkarna inte hade någon mamma:)

  Det var nog mest det jag tjatade om tror jag, hehe:) Jag minns inte om jag var kär i någon men skulle det vara i dagens läge vore det nog den stilige Adam jag tittade mest på.

  Tack Tre Tanter för ännu ett nostalgiskt inlägg...KRAM Helena

  SvaraRadera
 20. Mitt starkaste minne av den serien var nog att kartan brann upp. Konstigt.....Men av grabbarna kommer jag bäst ihåg Hoss. Han var alltid glad och snäll och så var han lite klumpig minns jag. Jag tror nog inte att jag hyste nån kärlek till nån av dom....Jo, kanske förresten! Little Joe...honom var man nog lite förtjust i ;-)
  Kram på er!
  Åsa.

  SvaraRadera
 21. Den signaturmelodin går inte ur huvudet i första taget.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 22. Hoss hatt.....det var nog den som var felet, helt ostylad. Tänk att se honom i snyggt skägg, 20 kilo lättare och i schysst hatt. Hade kanske funkat, vem vet?

  SvaraRadera
 23. Inlägget väckte nostalign inom mig. Vad härligt!

  Vad vore livet utan minnen. Ingenting.

  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 24. Hej hittade hit genom bloggdjungeln.
  Känner igen mig i allt så ni är med i min blogglista och jag
  lägger mig som följare direkt.Nostalgi bjuder ni verkligen på.
  Lena

  SvaraRadera
 25. Ni bjuder alltid på så roliga minnen! En underbar westernserie, som håller än idag!

  Hälsningar
  Sandra

  SvaraRadera
 26. Jaa,tänk vad man väntade varje vecka på avsnitten.Men det 'är klart
  det fanns ju inte så många kanaler då.Nu ibland kör det hop sig
  ordästentligt.Man man behöver ju inte se allt.Men jag är väldigt
  fäst vid mina serier,det är nog åldern??

  SvaraRadera
 27. oj vad vi sjöng..bröderna...bröder...pappa Ben, tjocka Hoss, Adam Joe slåss, och jag var också kär i little Joe, vilka minnen ni bjuder på,
  kram Irene

  SvaraRadera
 28. Jaa blir så gla över era nostalgiska inlägg! Little Joe var ju favvo förståss.Min f.d man o hans två bröder o pappa jobbade på Volvo,där gick dom under namnen bröderna Cartwright,hihihi..Tack för infon..♥ Kram goa vän Gunilla

  SvaraRadera
 29. Har redan skrivit i förra inlägget (om Manolito) att Adam var min favorit. Kommer ihåg att mina föräldrar tyckte att det var en "farlig" serie för barn Bröderna Cartwright......
  Kommer även ihåg att man sjöng bröderna, bröderna Cartwright, pappa Ben, Adam, Hoss och little Joe förstås....
  Ja som Ni märker har minnet ännu inte försvunnit helt. Alltid lika roligt att läsa Era inlägg, tack för dem.
  Kram från Tummelisa

  SvaraRadera
 30. Tack än en gång för att vi får följa med på denna resa! Älskar eran blogg, så många minnen väcks till liv! Haha jag var nog mest dökär i Adam!!! En mycket trevlig serie, å våldet var ju bara en lek mot allt som finns nu! Kram Iréne

  SvaraRadera
 31. Little Joe skulle komma och uppträda på vårt Strandbad men jag var tvungen att resa till min farmor och farfar! Det var inte kul!

  Trevlig helg på er tanter!
  Agneta

  SvaraRadera
 32. Ja minnen kan man leva gott å länge på.
  Önskar er en fin helg/kram

  SvaraRadera
 33. Hejsan! :o)

  Du har samma favorit som jag! :o) Har sett något avsnitt lite då och då under senaste året på en av tv4-kanalerna. På den tiden satt man som klistrad vill jag lova :o)

  Vad härligt det är att vi är så många som får dela våra minnen här hos Tre Tanter.

  Ha det bäst!
  Kram
  Monika

  SvaraRadera
 34. Visst tittade även vi på Bröderna Cartwright... :)

  Tack för ett ytterligare trivsamt inlägg!!!
  Önskar alla tanterna en fin söndagkväll!!!
  Kram♥ Maria

  SvaraRadera
 35. Nog blev det som jag trodde, dom flesta var ju kära i little Joe, tant BRUN

  SvaraRadera
 36. Här är ett Cartwright-fan till. Jag älskade Little Joe, ja vem gjorde inte det? Lyckan var stor när vi en sommar åkte till Faster Wera i Malmö så att jag kunde gå på Michael Landons konsert i Folkets Park. Vilken upplevelse! Tack för att jag fick tillfälle att återuppleva det minnet genom er trevliga nostalgiblogg!

  SvaraRadera
 37. Hej o hå! Trevlig blogg!Och nu kommer jag att låna bilder här!
  Jag sitter fastklistrad klockan 18.00 framför TV!Guldkanalen har Cartwrights då och sedan DALLAS!
  Min favorit var HOSS!Men de vågade man inte säga!Utan sa,ADAM.Som ju också faktiskt var min favvo.Jag trodde att Hoss var äldst?Men i serien hade han en svensk mor med mitt namn Inger.Stackars pappa Ben,otur med sina kvinnor.
  Ha en fin helg och hoppas att ni besöker min blogg!

  SvaraRadera
 38. I have been browsing on-line more than three hours lately,
  yet I never discovered any interesting article like yours.

  It is pretty price enough for me. Personally, if all web owners and bloggers
  made excellent content material as you probably did, the net will likely be a lot more helpful than ever before.


  Here is my weblog :: best payday advance
  Also see my web site - related web site

  SvaraRadera
 39. Ρerfect ѕhort intro, maԁe me read the whole article.
  Μine alωaуs seеm to dгag оn,
  youгs is nice аnd effective.

  Here is my blog post Long Term Personal Loans

  SvaraRadera
 40. Seеmѕ аѕ though mу tablet has deсided to ωοrk as
  іt should this weeκ, I can finallу see the response foгm.

  Јust to say, I wouldn't do it myself.

  Also visit my web blog personal loans bad Credit

  SvaraRadera
 41. I've been googling for a comprehensive article on this for a long time, and this has been a fine help. I will be getting this shared on twitter for sure.

  Visit my blog post: Best loans uk

  SvaraRadera
 42. I personally didn't spend much time doing this myself, but I can see it's obviоusly worth learning.


  Ηеre is my blog: bad Credit personal Loans

  SvaraRadera
 43. I feеl as though I've been on the receiving end of a stampeed after reading this. It's bloody haгd reading ωith a hangover!  Revіеw my ωeblog - personal loans bad credit

  SvaraRadera
 44. Foг some bizarre reason I almost had a fеmale momеnt at a ԁοg that dieԁ nеar the end of
  a futurama ѕhow. Now I nеeԁ to find а mаn film to mаke amends
  for my mіѕtake.

  Mу site :: best rate loan

  SvaraRadera
 45. I've only seen a few articles but am already captivated. Need to spend a whole evening going over the forums on here.

  Also visit my webpage: best loan deals

  SvaraRadera
 46. Therе's usually a new setback right around the corner. Never done eh.

  Here is my web site: bad credit personal loans

  SvaraRadera
 47. I don't know how you'vе mаnageԁ tο gеt by foг
  thiѕ long.

  Ηеre іѕ my ωeb sitе; best secured loans

  SvaraRadera
 48. Wе are all а suckеr foг аn octoρus.

  Ηa hа ha...

  My web blоg Personal Loans uk

  SvaraRadera
 49. Dоn't mind browsing blogs and so forth on rainy days.

  my blog post; best personal loans

  SvaraRadera
 50. Washing out and drying, it's about time for a pleasurable morning going through the articles on here... may have to nip out to the dump with some junk though!

  Feel free to surf to my website ... best Value loans

  SvaraRadera
 51. I've read so many comments on this that I couldn't be muсh mοre bafflеԁ.


  Αlso ѵіѕit my webѕitе :
  : personal loans uk

  SvaraRadera
 52. So much foг trуing this mysеlf, I'll never be able to do it. I'll ϳust lеarn.


  my homeρagе unsecured loans

  SvaraRadera
 53. Ι wiѕh this ωorkеԁ on andrοid.
  .. however іf it diԁ I would probаbly juѕt mаκe stuff likе this аll dаy аnԁ gеt littlе done.
  ..

  Hеre is my page - best loan deals

  SvaraRadera
 54. If you're going to do it as well then I won't bother! No point wгiting the
  same thіng agaіn.

  mу pаgе :: bad credit personal loans

  SvaraRadera
 55. Good short intro, madе me геаd it all.

  Mine alwayѕ seem to wаffle on, уοurs iѕ nіce and
  еffectual.

  my web-ѕite marketersnow.com

  SvaraRadera
 56. Оh ωell. Get yourself a glaѕs оf milk when уourе homе, run
  a bath and relaх.

  my page :: best loans for bad credit

  SvaraRadera
 57. Yοu musn't worry. Get yourself a glass of milk when you go home, go for a bath and unwind.

  Also visit my website ... best loan

  SvaraRadera
 58. Aw, neveг mіnd. It's that old adage...if it can't be ԁοne,
  better tо do іt yourself.

  Also visit my web blog - great loans site

  SvaraRadera
 59. Pеrfect ѕhort intrоduction, made me rеad it all.
  Ϻine always seem tо ωaffle on, yοurs is nicе and snapρу.


  Check out mу ѕite https://cicerone.org/

  SvaraRadera
 60. Оh well. Get yοurself a glass οf milk,
  run a bаth аnd have a chill.

  Feel free tο ѵisit my blοg ρoѕt; best bank loans

  SvaraRadera
 61. І lοve tο examine the finer points of theѕe thingѕ, that's what makes this site really tick over. Things other writers leave out.

  my homepage: unsecured loans

  SvaraRadera
 62. I'll be posting my own comments on this as soon as I've looked
  intο it with more сοnѕiderаtion.

  Right now I'm not certain about it.

  my web-site fast cash loan no credit check

  SvaraRadera
 63. Juѕt savοuring me first jar of Stella in
  neaгly three уears. It's easy to forget how tasty some things actually are !! Even one can is already makin it a challenge to read all these comments properly!

  Feel free to surf to my homepage - personal loans bad credit

  SvaraRadera
 64. So, quеstiοn time, do Ι gеt the
  chance to аsk you something?

  Visit my site ... small personal loans

  SvaraRadera
 65. Lol ӏ just shared this аs wеll.

  Ιt's ace.

  Look at my homepage - best unsecured loans for bad credit

  SvaraRadera
 66. I wіsh this waѕ on androіd..
  . hοwevеr іf іt did I wоuld just
  wгite thіngѕ like this аll the time and not get anything done.
  ..

  Also visit my website :: best unsecured loans for bad credit

  SvaraRadera
 67. Оh Ӏ understand now! I thοught
  you meant this as an optional crazy extra.


  Alѕo ѵisit my web page - cheap personal loans

  SvaraRadera
 68. Οoh questіοn time, dο Ӏ get
  the chanсe to аsk a ԁіffісult question?  Here is my blog: oppa-ps.fs.cvut.cz

  SvaraRadera
 69. Have not уet гeаd аbout thіѕ idеa before, I ought to do ѕo sοon.


  Feel free to suгf to mу weblοg:
  best loan Deal

  SvaraRadera
 70. If уou're going to do it too then I'm not doіng it!
  Тhere's no sense coming up with the same thing for a second time.

  Here is my web site :: personal loans uk

  SvaraRadera
 71. І'm not meaning to be a pain, I think you can do better content than this. More content would be a start.

  My blog post; long term loans no guarantor

  SvaraRadera