tisdag 6 december 2011

MIN FÖRSTA POPGALA !

 God kväll i decembermörkret, nu har ni tant Brun här igen. Får tacka för alla goa hälsningar. Minnenas television väckte tydligen minnen hos många och det glädjer oss :) Lovar att återkomma om receptet på radiokakan.


Men det här inlägget kommer att handla om 60-talet, närmare bestämt 1965. Då var jag dööööökär i Benny Andersson. Bästa kompisen Rita var nerkärad i Svenne Hedlund men jag höll mig till organisten.



 År 1965 var Hepstars framgångsår. Som enda svenska popband lyckades dom få in 3 st låtar samtidigt på 10 i topp. Kommer ni ihåg, varje lördag kl 15.00 satt man som fastklistrad vid radion. 


Det måste ha varit en stor bedrift att fixa tre låtar samtidigt för det var ju brittisk pop som dominerade denna tiden.



Det var Cadillac som banade vägen för detta och denna EP hade jag. På andra sidan var det Farmer John, vilket ös! :)

Framgången förde med sig en stor folkparksturné och lyckan var väl total när dom skulle besöka vår folkpark. Jag och Rita inhandlade givetvis biljetter och så satte vi igång att sy. Vi sydde och sydde och sydde tills fingrarna blödde. Gonkar blev det i alla möjliga storlekar. Detta var ett måste när man skulle gå på Hepstarsgala.  Detta hade vi läst om i Bildjournalen hihihi....



Så kom den efterlängtade dagen och vi släpade med oss en hel drös :) Nu undrar ni väl vad vi skulle göra med alla gonkarna, jo det var så förstår ni att dom skulle man slänga upp på scenen under framträdandet och det gjorde vi :) och alla andra. Gissa om vakterna hade fullt sjå med alla galna tjejer som var mer eller mindre hysteriska.

Jag kommer ihåg att jag knappt hörde ett jota utav musiken, det enda som lät var hysteriska skrik och vrål från 100-tals galna tjejer, jösses, det var tider det :)


Grabbarna höll ihop till -69 då bandet splittrades. Tänk vad jag var kär i Benny Andersson och drömde om ett liv med honom :) kan tilläggas att jag då gick på mellanstadiet :))))))

Det var mitt nostalgibidrag för idag, kram till er alla som besöker vår nostalgiblogg, tant BRUN

29 kommentarer:

  1. Å kära hjärtanes! Där kom ett minne från Parken i stan, när jag som nästan tonåring lyckas planka in (jo ni minns nog hur man gjorde, hittade nån bakväg...) och Lycka!!! få stå gömda bakom draperierna och lyssna på Hep Stars genrep. Sen fick vi autografer (borta med vinden) och så blev vi utkörda av vakterna. Inte fick jag gå på konsert inte, men sånt bryr man sig inte om när man är nästan tonåring. Jag var så kär... i Tages, hi hi. Men jag är ju en god kamrat och följer med, så klart, så vänninorna kan "döööö" av kärlek. Så oskyldigt...
    kram på er
    elsamarianne

    SvaraRadera
  2. Hihi.. såååååna minnen ni bjur på.. härligt.. var inte på nån sån där ..men ja ville.. är född -57 och dyrkade hepstars ja med.. och ett antal andra med förstås:).. Svenne var min idol.. och å vad många minnen som dyker upp nu:) tack.. åå radiokakan ..den var goo förresten så gjorde min mor den för inte så längesen.. MUMS säger jag... nu ska jag läsa lite mer i era inlägg.. ha de gött..och kram från mej..
    PIA

    SvaraRadera
  3. Ja, det var tider det! Tänk, att du har en skiva kvar å allt!
    I den åldern var man ju verkligen KÄÄÄÄÄR!:)
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Tänk att ha varit på en Hep stars konsert, det är grejer det. Skulle jag gärna varit, men -65 var jag nog inte påtänkt ännu:)men se kär i Benny Andersson det har jag hunnit med i alla fall.
    Hoppas ni har en härlig kväll.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jag var också dökär i Benny Andersson men inte heller jag fick honom! Tycker han är lite mysig fortfarande.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Jaa visst var man kär..I många av dessa popartister,hihihi...Så kul att läsa era inlägg,tack för dom..kramis Gunilla

    SvaraRadera
  7. och jag var jättekär i Svenne, hade en megastor affisch på honom i mitt rum. Och så Ola förstås, i Ola & Janglers. Minns att vi grät när vi hörde att han hade en fru, som han hållit hemlig för fansen. Vad trodde vi egentligen - att de skulle gifta sig med oss:-)...vi var väl sådär 10 år;-)

    SvaraRadera
  8. Hej tjejer!
    Det är tur att ni har minnet i behåll och friskar upp mitt dåliga minne då och då.
    Tack för det! Är så roligt när man genom er blogg hamnar i tonåren igen.
    Kram och ha det gott!

    SvaraRadera
  9. Hej "Tanterna" här kommer en tant till! ;o)

    1969 var jag 11 år. Kommer ihåg att min kompis, som hade äldre bröder, spelade Hepstars skivor. Sedan fortsatte vi att spela dessa skivor upp genom tonåren. Min man som är några år äldre mej har Cadillac som en av sina favoriter.

    Jag skickade för en tid sedan in recept på Radiokaka till Sveriges Radio Norrbotten. Längst ner bland recepten på denna sida finns det:

    http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=275&grupp=3546

    Tack för alla fina inlägg! GILLAR! :o)

    Må så gott!
    Monika

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Visst kommer jag ihåg Hepstars...min kompis var ett riktigt Hepstars fan men där var det Svenne Hedlund som gällde. Hon köpte en likadan creppad skjorta som dom hade, fanns i pastellfärger och hon hade likadan frisyr som Svenne. Mina idoler var Tages och speciellt Danne Larsson.
    Gonkarna minns jag...har för mig att det fanns något som hette Glook också, för jag hade en sådan långhårig i ceris.
    ...ja det är härligt att minnas.

    Ha det gott alla tanterna!
    kram lisamaja

    SvaraRadera
  11. vilkna fina minnen..
    Tänker på Hepstars och "lilla Sofie" som satt vid grinden och väntade..va sorgligt..kanske sitter hon där än :(
    Glooken kommer jag ihåg en lurvig sak..min var vit för det hade Svenne..

    SvaraRadera
  12. HepStars var aldrig mina favoriter. Jag är en Tagestjej, haha. Men jag har lärt mig uppskatta deras låtar på äldre dar.
    Den där glooken kommer jag inte ihåg. Inte att dom såg ut så i alla fall. Hade nog någon hårig sak därhemma om jag inte missminner mig.
    Jag har en svensk låt som favorit, Någonting har hänt, är en så fin sång. Och medan vår grammofon funkade så spelade jag den om och om igen, haha.
    Ha en fin torsdag ni tre tjejer.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  13. Jag har inte så många minnen från HepStars, däremot var jag bjuden på en 40-årsfest för sisådär 10 år sedan där HepStars spelade. Vilken grej! :-) Det var riktigt roligt måste jag säga.

    Efter pausen blev det ett kort inhopp av Lotta, men hon var lite på kanelen tror jag så Svenne och gubbarna fick styra upp det hela ;-).

    Ha en riktigt fin torsdag!

    Många kramar
    Bitte

    SvaraRadera
  14. Jag gillade också Hep Stars, Svennes sammetsröst var man ju svag för. Favoriten var nog Sunny girl om jag minns rätt. Gonken kände jag inte till, det var en gullig krabat.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  15. Klart jag hälsar på!! Å för säkerhets skull tog jag med en kopp kaffe, förstod att jag skulle hitta en trevlig och mysig blogg att drömma bort i...
    Hep Stars!! EN gång fick jag lyckan att se dem live, å ja, jag skrek mej väl hes som alla andra. Men mina riktigt stora idoler då var Tages, och då förstås Tommy Blom... redan då skulle jag väl sticka ut lite...*skrattar*. En gammal svajig grammofon och där slet man hårt på alla singlar, fulla med repor...
    Ha´en fortsatt bra dag, kära tanter, återkommer snart!!
    Kram

    SvaraRadera
  16. Härliga tider och vilka minnen.
    Roligt att ni gör så fina inlägg så att man får minnas.

    Tack för titten så att jag fick uppleva gamla minnen.

    Ha det gott
    Gunilla

    SvaraRadera
  17. Hihi, sicka minnen du väcker...
    Jag kommer ihåg när de spelade hemma i Östersund..
    Man trodde att man drömde.. Tänk att få se dem Live..

    Kram till er alla 3

    SvaraRadera
  18. Klart jag minns HepStars, jag hade en lekkamrat vars syster hade sitt rum tapetserat med bilder av Svenne Hedlund! Minns också när Svenne visade upp sin fru Lotta och hur besviken jag blev...han skulle ju gifta sig med mig:) Vilka barnsliga fantasier man hade och vilken härlig nostalgitripp tre tanter bjuder på.

    Kram Helena

    SvaraRadera
  19. Hej!
    Jag är lite för ung för att ha varit med på den tiden då det begav sig men jag minns hur kär jag var i killarna i new kids on the block på högstadiet...
    Kram Anna

    SvaraRadera
  20. Oj vilka härliga minnen. Jag är ju lite yngre men har alltid gillat musiken från denna tid. Spelar gitarr och barnen tycker det är kul när morsan kör Cadilack. Önskar er redan nu trevlig helg!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  21. Härliga minnen att le åt.
    Hoppas ni får en skön adventshelg! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  22. Hej!
    Och tack för alla söta kommentarer!
    Man blir nostalgisk när man kikar in på din blogg, Hepstars var mina favoriter!
    Tänk vad tiden gått!
    Ha en fin Adventshelg
    Kramar Kathrine

    SvaraRadera
  23. Gonkarna var något nytt för mig, men Hepstars kommer jag väl ihåg!
    /Cia

    SvaraRadera
  24. Jag gillade Tages och min kompis tyckte om Hep Stars. Jag såg dem aldrig på riktigt men det var kul att få läsa om dem.

    Trevlig tredje advent!
    Agneta

    SvaraRadera
  25. Hej! vilken fin blogg ni har ;) kul att läsa! ha en fin dag! kramiz Jessica

    SvaraRadera
  26. Ha ha ha..."Hörde inte ett jota för att alla tjejer skrek" ha ha ha...ni lyssnade säkert "sönder" skivorna där hemma istället!

    Kram

    SvaraRadera
  27. Tala om nostaglitrip :) även jag var på hepstarsgala och skrek mig hes, ha en fin lussedag, kram

    SvaraRadera
  28. Vad roligt att läsa om din stora kärlek. Roligt att ni tävlar hos mej ockaå.
    Ha det så gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera