söndag 19 augusti 2012

SOMMARLOVEN I SLUTET UTAV 60-TALET

 Så är tanterna här igen. Vi har haft ett skönt sommarlov och hoppas att ni haft det likaså. Nu känner man att sommaren lider mot sitt slut och kan tro att den yngre generationen tänker på morgondagen, skoldags igen. Kommer ihåg känslan. Oftast var det med blandade känslor man gick till skolans första dag på höstterminen.  När jag tänker tillbaka på mina sommarlov så är det alltid 60-talets slut som poppar upp. Beror väl på att man var ung och hade det som roligast.  
Jag var tonåring och livet lekte. Man umgicks med kompisar och tidningar och musik var det viktigaste i livet just då :) och så killar förstås. Tänk så många man kunde vara kär i samtidigt. Det blev många Starlet som man läste. Höjdpunkten var ända det nya numret utav Bildjournalen. Det kom en gång i veckan. En ungdomstidning som var ett måste. Här höll man sig ajour när det gällde musik och mode och England var föregångslandet för oss unga.

I smyg läste man Mitt livs novell. Gillades inte av mamma. Hon tyckte dessa tidningar var allt för vågade. Men jag lånade tjejkompisarnas tidningar.  Här var det kärlek som gällde blandat med svek och tårar. Dessa tidningar blev ju extra intressanta i o m att dom var förbjudna att läsa. 

 Transistorn var med överallt. Det var tio i topp och kvällstoppen som gällde.  Tror det var på lördag kvällarna vid midnatt man kunde lyssna på radio Luxemberg. Man kunde varenda låt och hade stenhård koll på alla band och vad medlemmarna hette.
Det var minnen från den gamla goda tiden det :) Som sagt, hoppas sommaren varit skön och att ni laddat batterierna för kommande tider. Ha en fin vecka, vid pennan tant BRUN


32 kommentarer:

 1. Hjärtligt välkomna tillbaka,oh vad vi saknat Er.
  Ja vi kommer ihåg allt som var så farligt enligt
  föräldrarna på den tiden.De var väl rädda om oss,
  Jag hade oxå Filmjournalen,man skrev till massor av skådespelare och fick kort och autograf,som tack från dem.Ja kära nån så kär man var, en hel vecka ibland,Så blev det en annan favorit som kom.
  Hoppas Ni haft en skön sommar.

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka, har saknat era nostalgiska och härliga inlägg.
  Vem kommer inte ihåg Starlet, Mitt Livs Novell etc..veckans höjd punkt.

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Åhhh, välkomna tillbaka. Har saknat era sköna inlägg i sommar.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Kul att ni är tillbaka. Mitt Livs Novell ja, nu är den inte så varken farlig eller vågad om man tänker på allt som finns att läsa eller söka på nätet. Tiderna förändras och vi med dem.
  Kram/
  berit

  SvaraRadera
 5. Ja STARLET :) Jag har kvar alla mina från 80-talet och min dotter läser dem nu. Mitt livs novell tror jag bestämt att jag också köpte men var jag har dem vet jag inte. Kul, det hade jag glömt...mitt livs novell..

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 6. Hejsan Tant Brun och välkommen tillbaka efter sommarlovet;) Hoppas att det har varit så långt och innehållsrikt som det alltid var när det var "på riktigt":)
  Som vanligt blir jag tonåring igen när jag läser ett av era inlägg:D Bildjournalen var den bästa tidnngen och Kvällstoppen & tio i topp var högtidsstunder:)
  KRAMAR till er alla tre!

  SvaraRadera
 7. Trevligt att ni är tillbaka igen! Jag var ju lite äldre i slutet av 60 talet men visst minns jag radio Luxemburg, topplistor mm. I början hette Bildjournalen Fickjournalen och var just i fickformat,ca A5 vad jag minns. Och kär, ja alltid! //M

  SvaraRadera
 8. Detta minns man!
  Kul med en tillbackablick!
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 9. Välkomna tillbaka!

  Hoppas ni haft en lååång och härlig sommar.
  Javisst minns man Starlet och Bildjournalen!
  Jag som spar på allt har säkert en låda med Starlet på vinden om jag går och letar...
  Bildjournalen var en favorit, kommer ihåg idolbilderna på mittuppslaget, ofta fick de pryda väggen. Svenne Hedlund med sitt långa mörka hår var en av idolerna.

  Önskar er en skön vecka
  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 10. Åh... äntligen är sommaren slut... nej, inte sommaren - sommarlovet menar jag... och ni är sååå välkomna tillbaka!
  Visst minns även jag sommarloven under det ljuva 60-talet med många förälskelser, härlig musik och Bildjournalen :) Minns även, med skräckblandad förtjusning, mina första sommarjobb...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Ja, visst minns jag Starlet, jag tyckt alla tjejerna i tidningen var så söta. Stora blå ögon och blont år, jag är mörkhårig och ville naturligtvis vara blond.

  Mitt Livs Novell var inte populärt hemma hos mig heller, så jag läste också i smyg:) Och kär alltid...konstigt så lät man blev kär när jag tänker efter men man var ju tonåring:)!

  KRAM Helena

  SvaraRadera
 12. Välkommen tillbaka till bloggvärlden :)
  Hoppas ni tre tantar har haft en fin sommar :))
  Kramen på er♥

  SvaraRadera
 13. Ordningen återställd - tanterna är tillbaka! Visst minns man nätter med radio Luxemburg, "Luxan"! Som man fick ratta vissa gånger för det var så brusigt.
  Bildjournalen köpte jag ibland, oftast blev det Min Melodi. Fanns Cliff Richard med var jag lycklig!
  Lördagar efter skolan lyssnade jag på Sveriges Bilradio, i väntan på Tio i topp. En gång var jag med och röstade när man turnerade runt med programmet. Det var på Folkparken i Skellefteå, och Pekka Langer var programledare. Kändes märkvärdigt det där med att rösta, trycka på mentometerknappen och höra knattret...
  De va tider de, jänter!

  SvaraRadera
 14. Välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Även i början av 70-talet var det Starlet som gällde...likaså Tio i topp och Kvällstoppen. Radio Luxenburg lyssnade jag på. Jag hade en STOR radio i mörkt trä, med tyg på framsidan, rattar och knappar i "elfenben" och ett "öga" som lyste grönt när radion var på. Jag rattade in kanalen sent på kvällen, då var det brusigt, sen hann jag somna och vaknade med ett ryck vid 2-taget på natten då mottagningen blev glasklar=)Crocodile Rock, Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree, Angie, Seasons in the Sun, Hooked on a feeling var låtar jag minns....

  Ha det gott och må så fint!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 15. Det var roligt att vara tonåring på 60-talet... det var då allt hände... välkommen tillbaka.. kram Irene

  SvaraRadera
 16. Hej igen! Ja, så var det; Bildjournalen, transistorradion. Det var egentligen lätt att hänga med för det fanns inte så många medier....men stränga föräldrar...
  Kul att Ni är tillbaka och tack för Er fina sida!
  Har själv också inte bloggat så mkt i sommar, gäller att få ledig tid!
  Ha det och hälsningar från norr!
  Carin

  SvaraRadera
 17. Åh va kul att ni är här igen:)) Åh starlet o mitt livs novell kommer jag verkligen ihåg! Jag var ju tonåring i början på 70 där precis...mmm ..vilka minnen.Kram o tack för nostalgitrippen! Gunilla

  SvaraRadera
 18. vad roligt att minnas tillbaka på de gamla goda tiderna när livet lekte och man bara följde med hi hi...
  Ja jag minns också alltihop som om det var igår!
  önskar er en fin fortsättning på veckan från Kristina

  SvaraRadera
 19. Hej igen! Ja, nog minns man dom tidningarna. Jag gillade Bildjournalen extra för dom hade alltid med Tages. Det var bilder på Tages, reportage på Tages och ett tag hade dom en serie med Tommy Blom som väldigt populär kille. Ja, du milde. Minns inte att min mor var så emot Mitt Livs Novell, men å andra sidan så var hon väl van efter 4 flickor innan!!
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 20. Nog minns man dom bladen alltid...min mamma gillade inte heller mitt livs novell så dom smög man med :) ha en fin vecka tanterna, kram

  SvaraRadera
 21. Härliga tider, jag läste oxå dessa tre tidningar och levde mig in i kärleksnovellerna.
  Kram till er
  Eva

  SvaraRadera
 22. Mycket man minns här av det du skriver om. Starlet, kvällstoppen och radio Luxenburg.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 23. Jösses, vad mycket minnen som ploppar upp..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 24. Härlig nostalgi!
  Roligt att följa er igen.
  Anna

  SvaraRadera
 25. Nog minns man. Starlet och mitt livs novell var ju det bästa som fanns att läsa på den tiden och tänk att sista bilden i Starlet var ju alltid den samma. Kyssen med stort K.
  Radio Luxemburg ja.....Jag hade alltid transistorradion under kudden. Det var tider det! Man kan lyssna på Radio Luxemburg på nätet nu. Snacka om att det är en nostalgitripp!!

  Kul att ni är tillbaka igen tanterna. Nu hoppas jag på många tillbakablickar igen.

  Kram från Åsa.

  SvaraRadera
 26. Jo en så var det både med tidningar och radion, härliga minnen. Hoppas eran sommar varit fin.
  Kramen

  SvaraRadera
 27. Hej på er!
  Bildjournalens idolbilder brukade jag riva ur och tapetsera med på bakstycket av min skåpsäng. Det blev så fint så och Mike Landon och Elvis brukade se mig "djupt" in i ögonen, när jag skulle somna på kvällen.
  Kram till er - ni är bäst!!!

  SvaraRadera
 28. Mitt livs novell. Tänk att jag fick en novell publicerad där. Fick hela 100 kr för den, mycket pengar då. Kul att ni är tillbaka igen!!

  SvaraRadera
 29. Ja visst minns man alla de där tidningarna och idolerna! Jag får en känsla av att dåtidens ungdomstidningar mest handlade om musik - och så kärlek förstås. Medan nutidens mest handlar om mode och kändisar i allmänhet. Inte alls musik och olika band, på det sättet som det var då.
  Michael Landon ja, jag minns att han spelade in en skiva med en sång som hette Gimme a little kiss (ahaha..) och den kunde jag höra gång på gång på gång... Jag var nog inte äldre än 11 - 12 då!

  SvaraRadera
 30. 1968 köpte jag min första skivspelare. En Philips, grå, med högtalare i locket. Jag hade sparat ihop till den själv och den kostade 175 kronor. Då hade jag redan året innan köpt Rolling Stones LP Flowers och en single med Box Tops som hette I met her in church (!!!)som bara låg och väntade på att bli spelade!

  SvaraRadera
 31. Starlet kommer jag ihåg den köpte jag också. Den kom ut på tisdagar, så det var en höjdpunkt varje vecka. Men det var först på sjuttiotalet som jag köpte den, så den kanske var lite förändrad då.
  Men alla listor man kunde följa på radion, följde jag med på. Kvällstoppen svensktoppen och allt vad de hette.
  Kram
  MArie

  SvaraRadera
 32. Härligt att sommarlovet tog slut så att vi får återse er Tre Tanter. Läser och sitter här och ler igenkännande. Min mamma köpte inte Mitt livs novell. Men min bästa kompis mamma gjorde det. Så det var hennes tidning vi brukade tjuvläsa :o) Starlet köpte jag nog varje nr av tror jag.

  Ha en fin kväll och en trevlig helg!
  Monika

  SvaraRadera